Košíky a ošatky na chlieb a iné pečivo
Štruktúra aj tvar ošítok sa otlačuje do cesta a tvorí klasický vzhľad bochníka. Ošítky na prípravu čerstvého domáceho chleba ale využijete nielen na kysnutie cesta, hodia sa aj na uskladnenie a servírovanie pečiva. Ošítky nie je vhodné nemáčať do vody, po použití nechajte iba uschnúť, prípadne vykefujte.
Najpredávanejšie
Výpis produktov
Ovládacie prvky výpisu
Ratan verzus prútie
Ošatky na pečivo sú praktickými pomocníkmi pri pečení a servírovaní pečiva. V ponuke nájdete dva typy - jeden vyrobený z ratanu a druhý z vŕbového prútia, ktoré sa líšia ako materiálom, tak predovšetkým v použití. Ratanové sú ideálne na kysnutie cesta pri pečení domáceho chleba. Vďaka svojmu pružnému a priedušnému materiálu umožňujú cestu správne kysnutie a vytvoria dokonalý bochník. Tie z vŕbového prútia pri kysnutí skôr nevyužijete, ale sú skvelým doplnkom pre servírovanie pečiva. Ich prírodný vzhľad a rustikálny dizajn dodávajú každému servírovaniu neodolateľný šarm.
Domáci kváskový chlieb: recept
Ak si neviete rady, ako upiecť kváskový chlieb, upečte si ho podľa nášho receptu na domáci chlieb. Z lyžičky kvásku, vody a múky si pripravte rozkvas. Po 8 hodinách si z neho odoberte lyžičku na budúce pečenie a v dobre uzavretej vzduchotesnej koreničke ho vložte do chladničky. Do misy k rozkvasu pridajte 80 g jogurtu, 200 g ražnej a 400 g pšeničnej múky, 330 ml vody, 2 lyžice oleja, 2,5 lyžičky soli a 3 lyžičky rasce. Cesto nechajte 4 hodiny kysnúť v pomúčenej ošatke. Vyklopte ho na plech a vložte do rúry rozpálenej na 250 °C. Po 15 minútach stlmte na 190 ° C a pečte ešte ďalších 45 minút. Po vychladnutí vám v chlebníku bochník vydrží čerstvý 2-3 dni.